Stephan heeft een andere weg gekozen

Stephan, onze mandolinespeler en gitarist heeft besloten een andere weg te kiezen. Hij is weg bij Junebug en gaat zich meer richten op klassieke muziek en meer de diepte in bij Bleugrass.

Stephan was er vanaf het begin bij en heeft daarmee de verscheidene muzikanten in Junebug meegemaakt. Het begon allemaal met een gitaar en een zangstem op de bank in een woonkamer.

Dank je wel Stephan, voor je mooie en snelle mandolinespel, je solo’s en dat we je op het podium mochten betrappen op moves met de gitaar die we anders niet achter jou zochten!

Op volle sterkte de zomer in!

We zijn reuzeblij omdat we weer op volle sterkte zijn.

We hebben een nieuwe contra-bassist gevonden, Frank van den Dool! Het stokje neemt hij van Richard over die heeft aangegeven meer tijd en energie te willen steken in zijn nieuwe onderneming.

Ook verwelkomen wij zangeres Ingrid Wierts. Zij geeft de meerstemmigheid een prachtige diepgang en zal zich daarnaast richten op (klein-) percussie.

Dus laat al die zomerse festivalletjes maar komen!

 

Verder zonder Edward

EdOnze drummer Edward heeft besloten om te stoppen met Junebug. Wij vinden het heel jammer maar respecteren natuurlijk zijn besluit. De vraag was nog even of we op zoek gaan naar iemand die hem kan vervangen op drum. Na kort beraad zijn we tot de conclusie gekomen dat Edward echter onvervangbaar is en dat we het met z’n viertjes moeten gaan rooien. Hiermee komt de Junebug-sound iets dichter bij de traditionele bluegrass, en zullen we in enthousiasme een tandje op moeten schakelen. Daar gaan we voor!

Dankjewel Ed voor al het speelplezier!

 

Junebug als bruiloftsband

41794-vintage-fifties-wedding-dress-inspirationGeheel onverwacht kwam een onbekend stel in de oefenruimte luisteren of Junebug niet dé aangewezen band was voor hun bruiloftsfeest. En zo werd een oefenavond meer een optreden voor twee. De bruid in spe was tot tranen geroerd bij één van Junebugs droevige ballades en de beentjes konden niet stil blijven tijdens de uptempo traditionals. Dus wij werden uitgenodigd voor de zomerse locatie waar deze twee elkaar het ja-woord gaan geven.

Leuk! We hebben er zin in!

Of we dan ook een geschikt muziek-idee hebben bij binnenkomst van de bruid?!? Dat is toch best lastig.

Niet té klef of serieus maar ook niet te lollig natuurlijk. Moeilijk!

Gelukkig hebben we nog even de tijd, de bruiloft is eind augustus pas. Maar als iemand een goed idee heeft..? Wij zijn één en al oor!